Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Velkommen til Rune Rosemaler

  • bildeJeg har vært interessert i tegning og maling helt fra skoletida. Rosemaling har jeg drevet med i mer enn 50 år, og mesteparten av den tida har jeg malt roser på heltid.
  • Jeg fatta interesse for dette tradisjonsrike håndverket da jeg ble kjent med noen unge karer fra Øyfjell og Åmotsdal. I deres familie og omgangskrets var ferdigheter i kunst og håndverk av mange slag levende, og overlevert fra generasjoner tilbake. Dette miljøet ga meg innblikk i disse overleveringene, både når det gjaldt mønster, farger og teknikk. Her fikk jeg også inspirasjonen til å begynne med rosemaling selv.
  • I alle mine år som rosemaler har jeg lagt vekt på å holde fast ved den tradisjonelle Telemarksrosa. Ved å studere arbeidene til de gamle mestere, har jeg etter hvert utvikla det som ble min stil. I samspillet med mine kunder kom det også ofte fram heldige løsninger, for jeg har alltid vært åpen for deres ønsker når de bestilte noe hos meg.
  • Jeg bor i Nissedal i Vest-Telemark og har latt meg inspirere av den vakre naturen som jeg er omgitt av her. Både landskap, dyr og fugler har etter hvert fått stor plass i mine arbeider, ja, noen ganger dukker det opp en nisse eller et troll også.
  • Alt dette kan du finne eksempler på her på siden min. Jeg har avsluttet virksomheten min, men det hender jeg tar enkelte oppdrag etter som det passer. Jeg har imidlertid endel trehvite ting stående, disse selger jeg rimelig. Kubbestoler, skap, boller, fat og andre småting.
Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn